SM
Učešće na trećem međunarodnom naučnom skupu “Dani Arčibalda Rajsa”
napisao/la Muzafer Saračević - Wednesday, 27. March 2013., 08:26
 

Na trećem međunarodnom naučnom skupu "Dani Arčibalda Rajsa", koji je održan od 01-02.03.2013. godine na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, Doc. Dr Aleksandar B. Ivanović, prezentovao je rad na temu“Akreditacija forenzičkih institucija kao imperativa Evropske Unije”.

 

Pored učešća kao prezenter rada,profesor Ivanović je imao čast da bude član radnog predsedništva Sekcie II, za tematske oblasti:

- Kriminaliteti kazneno-pravna reakcija;

- Forenzičke metode u kriminalističkim identifikacijama;

- Savremeni koncepti u kriminalistici.

Međunarodni naučni skup „Dani Arčibalda Rajsa“održan je u organizaciji Kriminalističko-policijske akademijeiz Beograda, u saradnji sa  Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Kineskim kriminalističko-policijskim univerzitetom, Državnim univerzitetom unutrašnjih poslova u Lavovu, Volgogradskom akademijom Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, Fakultetom bezbednosti u Skoplju, Fakultetom bezbednosnih studija u Ljubljani, Policijskom akademijom „Alexandru Ioan Cuza“ u Bukureštu, Policijskom akademijom u Bratislavi i Visokom školom unutrašnjih poslova u Banjaluci.Na skupu je prezentovano 116 radova, od ukupno 160 prijavljenih, od stranestručnjaka iz Kine, Rusije,Ukrajine, Mađarske, Slovačke, Poljske, Slovenije, BosneiHercegovine,Crne Gore i Srbije.